Nasza restauracja

mazury restauracja

O nas

Starannie dobrane menu i regionalne produkty, to z pewnością atuty naszej restauracji. Serwujemy potrawy wyjątkowo pyszne, aromatyczne i zdrowe, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy, zarówno mieszkańców Mazur, jak i gości przyjezdnych. Nasza propozycja to klasyczna kuchnia z typowo mazurskimi daniami, które nie tylko smakują, ale i budzą dobre emocje. Jedzenie staje się prawdziwą przyjemnością tylko wtedy, gdy towarzyszy mu miła atmosfera. Dlatego w naszej restauracji znajdziesz znakomitą kuchnię, połączoną z polską gościnnością i urokliwych wystrojem. Przepiękne okolice restauracji z dużą ilością zieleni tworzą wyjątkowy klimat, idealnie pasujący do odpoczynku w czasie podróży, na rodzinny obiad czy kolację we dwoje.

Menu

PRZYSTAWKI
Mazurska zupa rybna – zupa z okoni gotowana na bulionie warzywnym, z dodatkiem pomidorów i świeżych ziół.

Farszynki – delikatne ziemniaczane kotleciki z farszem mięsno-jajecznego, z dodatkiem cebuli, czosnku i szczypiorku. Serwowane na mieszance sałat w towarzystwie dwóch sosów.

Dybdzalki – mazurskie pierożki z wołowiną. Podawane w gorącym rosole lub czerwonym barszczu.

Babka ziemniaczana – pieczona z odrobiną mięsa wołowego i podsmażaną cebulką. Podawana z ostrym sosem.

Sielawa w zalewie octowej – panierowana i smażona na złoto rybka, zanurzona w zalewie octowej i serwowana na zimno ze świeżym pieczywem.

DANIA GŁÓWNE
Ryba z jabłkami – filet z dorsza, smażony z dodatkiem tymianku. Podawany na cebulce i lekko duszonych jabłkach z majerankiem.

Sandacz zapiekany – w kaszy gryczanej i z sosem kurkowym.

Zapiekanka ze szczupaka – z ziemniakami, śmietaną i szałwią. Serwowana ze świeżo mielonym pieprzem.

Kiełbasa w piwie – biała kiełbasa gotowana w piwie, polana sosem z wywaru piwnego z dodatkiem cebulki i chleba razowego. Podawana z ziemniakami.

Zrazy z farszem z pieczarek – serwowane z kaszą gryczaną lub ziemniakami, z dodatkiem siekanego koperku.

Gulasz po mazursku – gulasz wołowy gotowany z włoszczyzną, ziemniakami i ogórkami kwaszonymi. Podawany ze świeżym pieczywem.

Schab po mazursku – schab bez kości z sosem na bazie włoszczyzny i czerwonego wina, z wyczuwalną nutą goździków. Serwowany z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Kotlety po jeżewsku – kotlety z piersi z kurczaka, faszerowane szynką i jajkiem. Podawane z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

NAPOJE ZIMNE
Woda gazowana/niegazowana
Lemoniada cytrynowa z miętą
Sok ze świeżo wyciskanych owoców
Napoje gazowane – Pepsi, Mirinda, 7Up, Schweppes

NAPOJE GORĄCE
Kawa espresso
Kawa cappucino
Kawa latte
Late macchiato
Herbata czarna
Herbata owocowa